Milieu

Inzichtelijk maken van onze footprint

Als producent en leverancier van betonproducten zijn we ons bewust van de positieve en negatieve impact die we hebben op het milieu. Zo zijn we ervan overtuigd dat we economisch gezond en rendabel kunnen blijven door onze negatieve impact op het klimaat te verminderen en de energietransitie te stimuleren. Dit begint bij het inzichtelijk maken van onze footprint.

Morssinkhof Groep - Milieu

De acties die wij ondernemen

Door ruimtes te verwarmen met ‘restwarmte’ (warmte die vrijkomt bij het uithardingsproces van cement tot beton)  is ons gasverbruik omlaaggegaan. Maar wij doen nog veel meer. Zo draaien we de verwarming een graadje lager en verwarmen we alleen ruimtes waar mensen zitten en zorgen tijdschakelaars ervoor dat de verwarming in de avonden en weekenden laag staat. Daarnaast hebben we de productielijn voor het aanbrengen van coatings geëlektrificeerd. Dit heeft ons gasverbruik en onze uitstoot drastisch naar beneden gebracht.

Morssinkhof Groep - Milieu, droogkamers verwarmen met restwarmte

Verdere vergroening elektriciteitsverbruik

Ons elektraverbruik is volledig groen, dit is beter voor het milieu. In 2021 gebruikten we 6,7 GWh, wat deels opgewekt is door ons eigen zonnepark waarmee we ongeveer 1,5 MWh opwekken. Hoewel ons elektraverbruik daarmee groen is, blijven we dit monitoren en, waar mogelijk, nog verder omlaag brengen. Ons doel is om uiterlijk eind 2023 alle verlichting te hebben vervangen voor LED. Bij vervanging van machines gaan we altijd voor de meest duurzame keuze en we onderzoeken of we over kunnen gaan naar werkplekverwarming met behulp van infraroodpanelen in plaats van ruimteverwarming.

Morssinkhof Groep - Vergroening elektriciteitsverbruik